Fietsen in Bhutan

In Bhutan by Michiel1 Comment

Eindelijk zitten we in de trein op weg naar Schiphol. Dit jaar gaan we laat op vakantie naar een bijzondere bestemming. We gaan fietsen in Bhutan.

Afgelopen voorjaar zijn we naar de fiets- en wandelbeurs geweest. Om inspiratie op te doen voor een nieuwe fietsvakantie. Eerlijk gezegd waren we een beetje in een gat gevallen na onze fietstrip door de VS. We hadden niet zo’n goed idee voor de volgende bestemming. Fietsen in Europa leek ons een beetje saai.

Op de beurs kwamen we een klein standje tegen met een Belgische meneer die als agent optreedt voor een organisatie in Bhutan. De man kon prachtig vertellen over Bhutan en toen bleek dat je daar ook kan fietsen, was Margo gauw om en volgde ik ook op enige afstand.

Het heeft nogal wat voeten in de aarde om in Bhutan op reis te gaan. Van overheidswege ben je per reisgezelschap verplicht een gids en een chauffeur met auto af te nemen. Daarnaast mag je alleen in door de overheid goedgekeurde hotels slapen (Kamperen mag, maar dan alleen in de tuin van zo’n hotel). Je begrijpt dat voor al deze voorzieningen de financiële tikker behoorlijk hoog oploopt. Zo houden ze het aantal toeristen beperkt. Maar goed, we gaan dus 18 dagen dwars door Bhutan fietsen. Met gids, chauffeur en auto. Hopen dat ze niet de hele tijd 20 meter achter onze fietsen aan blijven rijden. We gaan het zien.

Als het enigszins lukt om Internet verbinding in Bhutan te vinden, houden we jullie met verhalen en foto’s op de hoogte.

Comments

  1. En? Goed aangekomen? Volgens mij geen internet daar want 22/9 is jullie meest recente bericht en het is vandaag 8/10. Maar dat is eigenlijk ook wel lekker natuurlijk, lekker weg van alles. Veel plezier. Hier veel, erg veel regen en grijze luchten.

    Groetjes,

    Ankie en Frans

Leave a Comment