Return to the real world

In The Great Divide Mountain Bike Route by Michiel16 Comments

Gisteravond aangekomen in Cuba waren Margo en ik er eigenlijk al uit. Cuba zou de eindbestemming van onze fietstocht worden. De keuze was om nog 3 dagen door te fietsen naar Grants om vanaf daar naar Albuquerque te reizen of vandaag vanaf Cuba naar Albuquerque te reizen. Toen bleek dat we vanaf Cuba veel makkelijker naar de grote stad konden reizen dan vanaf Grants, was de keuze snel gemaakt. Daarbij kwam ook nog het feit het boek de komende 3 dagen omschrijft als ‘The 115 miles between Cuba and Grants are some of the most remote and waterless of the entire Great Divide route.’

Met een onwennig gevoel kleden we ons deze morgen niet in wielerkleding, maar in onze gewone kleren. We bepakken onze fietsen met onze tassen en rijden naar het lokale benzinestation waar om 8.26 uur een bus zou moeten vertrekken. We hebben geen idee of onze fietsen meekunnen, maar we wagen het erop. Tot onze grote opluchting blijkt dat onze fietsen voorop de bus meekunnen. We moeten nog een keer overstappen en komen dan bij een treinstation van waaruit de tein ons naar Albuquerque brengt. Die fietsen vormen steeds geen enkel probleem. Daar zouden ze in NL nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Om 15:00 zijn we dan uiteindelijk in Albuquerque en vinden we al snel een hotel.

Wat rest is het regelen van een vlucht naar Calgary. Dat gaan we morgen doen. Het voelt allemaal nog wat onwennig om weer in de bewoonde wereld terug te zijn. We hebben de afgelopen maanden een fantastisch avontuur beleefd wat zeker van invloed zal zijn op de rest van ons leven. Het omschakelen zal nog wel even duren.

Comments

 1. Tjonge, en hoe moeten wij nu verder zonder jullie fantastische reisverslagen?
  Petje af voor jullie!!
  Liefs, Mariette

 2. Groot gelijk! de eerste dagen zullen jullie iets missen: de fiets onder je kont! Een vreemd gevoel is dat’ he! Geniet maar lekker de komende dagen. Hopelijk zonder zorgen en niet veel water meer mee te dragen.dikke kus van Nel en Ge.

 3. Ook mijn petje gaat af met een diepe buiging voor dit hele avontuur. Jullie gaan vast met een koffer vol herinneringen naar huis tzt en ik kan nog steeds nagenieten van al de mooie verhalen en foto’s.

 4. Margo, Michiel: wat een fantastisch leuke verhalen; wat een avontuur. Jullie reisverslag is al een belevenis. Goede thuisreis en tot gauw.

 5. Een overwinning op jullie zelf. Wat een mooi moment zal dat geweest zijn om te besluiten dat het “genoeg” is. Gefeliciteerd en veel respect voor jullie allebei. De gelukzalige lach op de foto zegt alles. Kannie wachten om jullie weer te zien.
  kus, moeder

 6. Geweldig! Wat een prestatie! Nu even bijkomen en ‘vakantie vieren’! xx

 7. Jullie enorme reis ten einde en felicitatie op een fantastische prestatie! Geniet ten harte van het niet zo hard te hoeven werken!
  -J.

 8. Ga net als Mariette jullie verhalen missen. Sterkte met jullie terugkeer naar de bewoonde wereld. Blijf genieten en goede reis naar Calgary and beyond…??

 9. Fantastisch, die trip van jullie. Oh, en volgens mij is zoiets ook te doen vanaf de noordkaap tot aan kaapstad, dus als jullie nog wat zoeken om te doen als je weer thuis bent…….???????

  Tot snel in nederland maar geniet nog even van de trip. Ik vermoed dat jullie geen dag zonder vrienden zullen zijn zodra jullie thuis komen want iedereen is spinnend nieuwsgierig naar de verhalen.

 10. Margo en Michiel nog een hele goede reis en succes met wennen…
  liefs
  Denise

 11. Geweldig wat jullie hebben gepresenteerd diepe buiging, goede reis terug!???

 12. Michel & Margo,
  Jullie mogen supertrots zijn op wat jullie hebben gedaan! Een hele mooie ervaring rijker en wat een fysieke (en mentale) prestatie!
  Geweldig!

 13. Mooie verhalen M&M, jammer dat het niet helemaal tot het einde gelukt is maar toch een enorme prestatie en een mooie ervaring rijker. Tot over een paar weken!

 14. Gefeliciteerd met deze knappe prestatie en veel dank voor het delen van jullie fantastische avontuur!
  Groeten, Ilonne

 15. Geweldig gedaan, respect! ….en wat hebben jullie het leuk opgeschreven, erg leuk om te lezen allemaal.

Leave a Comment