Dag 55: Polvadera Mesa Campsite – Cuba (90 km)

In The Great Divide Mountain Bike Route by Michiel2 Comments

Geslapen op een heerlijke stille plek midden in het bos. Wild kamperen heeft voor ons geen geheimen meer. Gelukkig hadden we veel water meegenomen gisteren, want hier is niks te vinden. New Mexico is erg droog.

Helaas is één van onze tentstokken gebroken vannacht, waardoor onze voortent er deze morgen als een dood vogeltje bijhangt. Daarnaast heeft de breuk ook nog een scheur in ons tentdoek gemaakt. De reis begint duidelijk zijn tol te eisen. Opgewekt beginnen we met het afmaken van de klim die we gisteren al begonnen zijn. Helaas is de kwaliteit van de weg nog altijd zeer slecht. Zo slecht soms dat we ook lopend moeten afdalen omdat fietsend niet gaat vanwege de grote keien en/spleten. Rond het middaguur begeeft een achtertas van Margo het. Dat ziet er in eerste instantie dramatisch uit, maar gelukkig is het alleen maar een schroef die losgetrild is. Enig herstelwerk en het probleem is opgelost. Als we om 12:30 besluiten te lunchen hebben we pas 30 van de beoogde 90 km afgelegd. Ons gemiddelde ligt zo rond de 7 km/u. Een simpel rekensommetje leert dat we op deze manier Cuba niet voor het donker gaan halen.

Gelukkig verandert de weg na de lunch wonder boven wonder in een redelijk normale dirtroad. D.w.z dat we bij de afdalingen weer harder dan 10 km/u kunnen rijden. Omdat de weg weer beter wordt, hoeven we ook minder alleen maar vlak voor ons te kijken en kunnen we ook weer een beetje van de omgeving genieten. Na 70 kilometer worden we beloond met een 20 km lange afdaling naar Cuba. Het blijkt helaas een erg armoedig stadje te zijn, maar gelukkig wel met een motel. Moe maar voldaan betreden we onze kamer. Weer een zware dag overwonnen. 

Comments

 1. Margo, Michiel,
  So far so good, dit zit weer in de knip.
  Ben razend nieuwsgierig naar het laatste stuk dat jullie gaan afleggen.
  Groet, HJ

 2. Lieve M&M,
  Tijdens mijn ontbijtje lees ik op mijn iPhone dagelijks jullie reisverslag. Tjonge, wat voel ik me dan comfortabel (zelfs op een mindere dag). Wat een ontberingen voor jullie. Gelukkig volgen er dan geregeld de meevallers. Hou vol! Ik leef met jullie mee.
  Mariette

Leave a Comment