Dag 54: Abiquiu – Polvadera Mesa Campsite (38 km)

In The Great Divide Mountain Bike Route by Michiel1 Comment

Gisteravond heerlijk buiten gegeten in de patio van het hotel. De temperaturen liggen hier duidelijk hoger dan voorheen. De Spaanse sferen beginnen ook steeds meer hun intrede te doen. Bijna alle namen zijn hier Spaans.
Na een goed ontbijt een korte tocht van maar 38 km in wat het boek een ‘It’s considered by many the toughest extended climb on the entire Great Divide route.’ genoemd wordt. Ga daar maar aan staan. Eigenlijk begint de ellende al meteen als we Abiquiu verlaten. De dirtroad is weer van befaamde slechte kwaliteit en wordt alleen maar erger. De hellingshoek is nog net fietsbaar, maar met een temperatuur van 28 graden bij vertrek belooft dat weinig goeds. Daarnaast is aangekondigd dat we de komende 2 dagen geen water zullen tegenkomen, dus hebben we 12 liter water en drinken mee. Dat tikt aan in de kilo’s die de berg opmoeten.

Ik heb na vandaag voorgesteld om de dirtroads in New Mexico te hernoemen in de officiële  martelwerktuigen van de staat New Mexico, gericht tegen met name masochistische fietsers. Er is alles aan gedaan om de wegen (voorzover je daar van kan spreken) zo te maken dat het schier onmogelijk is om eroverheen te rijden. Het aantal auto’s dat we tegenkomen is dan ook zeer beperkt. Keien, kuilen, wasborden, los grind, onmogelijke hellingen, weggespoelde stukken, hitte en als laatste de sluipmoordenaar diep rul zand, waarin elke stuurfout onmiddelijk wordt afgestrafd met het dubbelklappen van je voorwiel. Werkelijk alles is gedaan om de snelheid uit het fietsen te halen. Als we dan ook om 16:00 de beoogde kampeerplek bereiken, zijn we blij dat we kunnen stoppen. Het stof wat aan onze bezwete lijven plak spoelen we af met het beetje water wat we extra hebben. Daarna zetten we de tent op midden in het totaal verlaten bos. Moe maar voldaan dat we de route van vandaag hebben volbracht. Maar morgen moeten we gewoon weer verder klimmen over deze slechte weg. Om hopelijk tegen het eind van de dag af te kunnen dalen naar Cuba. 

Comments

  1. Dat is geen weg, zelfs het woord pad beschrijft het niet goed. Waarschijnlijk bedoelt voor ezels!

Leave a Comment