Dag 53: Hopewell Lake Campground – Abiquiu (90 km)

In The Great Divide Mountain Bike Route by Michiel5 Comments

Vanochtend was de 1e prioriteit om water te vinden. Terwijl ik eea vast opruim, gaat Margo op zoek naar water. Er moet 1 km verderop een kreekje zijn dat het meertje hier beneden van water voorziet. Na een half uurtje komt ze terug met genoeg water voor koffie en voor in de bidons. Na filteren hebben we ieder 1 liter water voor onderweg. Niet veel, maar genoeg om tot het 1e gehucht te rijden. Daar moet een restaurant zijn. Eerst maar weer klimmen. Door een prachtig stil bos bereiken we de eerste pas van vandaag. Dan weer naar beneden naar ons 1 e gehucht. 25 huizen, waarvan er minstens 20 leegstaan. En natuurlijk geen restaurant, maar daar hadden we al een beetje rekening mee gehouden. Maar wel bij de (soort) bibliotheek een kraan en een bordje ‘potable water’. Een godsgeschenk. In het hele dorp geen ziel te bekennen, maar wel drinkwater. Dankbaar vullen we al onze flessen. Hoognodig, want het klimaat begint steeds meer op dat wat een woestijn te lijken. Heet, gortdroog en onherbergzaam. Ook de dirtroads in New Mexico zijn van een aanzienlijk slechtere kwaliteit dan die tot nu toe. Dat maakt dat we veel kracht verbruiken en dus veel eten en vooral drinken nodig hebben. De komende dagen moeten we ons waterverbruik goed plannen, we kunnen in deze omgeving niet meer rekenen op opervlaktewater. Alle kreken, maar ook rivieren die we tegenkomen zijn totaal uitgedroogd. In een tweede gehucht wat we tegenkomen, hebben ze gelukkig nog een winkeltje. Frisdrank en Chocola. Dat hebben we nodig. Na ons daaraan gelaafd te hebben, leggen we de laatste 30 km downhill af en bereiken we Abiquiu om 16:00. Een prettig hotel geeft fietsers korting op een kamer en al snel kunnen we weer heerlijk douchen en wat kleren wassen. Boodschappen voor de komende twee dagen doen. En dan alleen nog maar eten. ??

Morgen maar 45 km, maar dan wel alleen maar bergop. 

Comments

  1. Wat een uithoudingsvermogen vermogen hebben jullie! Geweldig dat jullie dat samen doen,een geweldig team! Diepe buiging voor jullie prestaties!

  2. Het blijft een mooi avontuur. Als je naar de kaart kijkt is het indrukwekkend wat jullie al hebben afgelegd. Blijven genieten !

  3. Ja, de wegen worden door de staat onderhouden en je kan het verschil heel duidelijk zien.

    Volgende keer dat je deze reis maakt ! zou je alleen maar door die staten moeten gaan die hun wegen goed onderhouden! Maar dan zou je veel van het AVONTUUR !! missed.

Leave a Comment